Vybavenie domu? Zamerajte sa na kvalitu a detaily

Ak plánujete rekonštrukciu alebo novostavbu, určite chcete, aby bol váš nový dom krásny, funkčný a energeticky úsporný. A hlavne, aby dlho vydržal „ako nový“. V tomto článku vám poradíme, ako si vybrať to správne vybavenie domu a dokonale ho zladiť. Dáme vám aj tipy, ako si bývanie ešte viac spríjemniť.

Kým v minulosti bola hlavným parametrom pri kúpe vybavenia domu cena, aktuálne trendy hovoria v prospech dizajnu a kvality. Majitelia nehnuteľností sa čoraz viac zameriavajú aj na detaily. Napríklad garážové brány alebo vonkajšie rolety boli kedysi vnímané ako čisto funkčné prvky a ich vzhľadu nebola venovaná taká veľká pozornosť. Dnes sú dôležitými prvkami, ktoré dotvárajú celkový vzhľad domu a okolitého prostredia. Ako teda pristupovať k ich výberu?

Okná, dvere a brány vyberajte s ohľadom na kvalitu a funkčnosť

Vonkajší vzhľad domu dotvárajú najmä okná, vchodové dvere a garážová brána. Tieto prvky vonkajšieho plášťa by mali ladiť s fasádou a ich farba by mala byť zvolená s ohľadom na okolité prostredie. Farba však nie je všetko.

Okná sú dôležitou súčasťou každého domu hlavne z praktického hľadiska. Ovplyvňujú tepelnú pohodu, svetelné podmienky a bezpečnosť vášho domova. Preto je dôležité vybrať si kvalitné okná, ktoré spĺňajú vaše požiadavky a potreby. Či už si zvolíte plastové, hliníkové alebo drevené okná, zamerajte sa na ich vybavenie a kvalitu spracovania, ktorá významne ovplyvňuje tepelnoizolačné vlastnosti. 

Podobne majú vplyv na funkčnosť vášho domu aj vchodové dvere. Pri nich je hlavnou prioritou bezpečnosť, zároveň však musia dobre tesniť a odolávať vonkajším poveternostným vplyvom. Preto pred ich finálnym výberom dôkladne zvážte všetky parametre, ktoré by mali mať kvalitné dvere

A inak to nie je ani v prípade garážovej brány. Okrem toho, že by vám mala uľahčiť parkovanie, musí chrániť majetok pred zlodejmi a zabrániť únikom tepla. Musíte si však rozmyslieť, či si vyberiete sekcionálnu, posuvnú alebo rolovaciu bránu a akým spôsobom ju budete ovládať. Garážová brána LOMAX vám prinesie množstvo ďalších výhod, ako je úspora miesta, bezpečnosť a používateľský komfort:

  • je navrhnutá tak, aby zaberala čo najmenej miesta v garáži a pred ňou,
  • je vybavená bezpečnostnými prvkami na ochranu vášho majetku a proti prípadnému úrazu
  • a dá sa jednoducho ovládať na diaľku alebo manuálne.
Dizajn roliet je zladený s fasádou domu
Dnes si môžete vybrať takmer akúkoľvek farbu tieniacej techniky. Ľahko ju tak zladíte s fasádou a oknami.

Tieniaca technika: zvyšuje komfort bývania, znižuje náklady na energie

Rovnako dôležitý je aj výber vonkajšieho tienenia, ktorého obľuba najmä vďaka nadpriemerným letným teplotám z roka na rok rastie. Dokáže totiž pohltiť až 94 % tepelnej energie a ochrániť tak interiér pred prehrievaním. V zime zabraňuje tepelným stratám a šetrí náklady na vykurovanie. Môžete si vybrať:

ktoré bez kompromisu nahradia klimatizáciu a vytvoria tepelnú pohodu vo vašom dome. Dizajn týchto výrobkov je v súčasnosti na vysokej úrovni a môžete ho prispôsobiť na mieru svojim potrebám. Stačí sa len rozhodnúť, aký typ tienenia si vyberiete.

Zamerané na detail

Keď ste si už vybrali pre váš dom kvalitné výrobky, je čas zamerať sa na ich detaily. Pre pohodlie našich zákazníkov na to pamätáme aj v spoločnosti LOMAX. Ponúkame rôzne možnosti, ako zladiť farby, vzory či doplnky a spríjemniť si bývanie pomocou inteligentných technológií.

Ako sme už spomínali, farba domového príslušenstva by mala ladiť s ostatnými prvkami a celkovým charakterom budovy. Ak sa napríklad rozhodujete, akú farbu si vybrať na garážovú bránu, vychádzajte z farby okien a vchodových dverí. Dom bude potom pôsobiť jednotne, usporiadane a vkusne. Môžete si vybrať z tisícov farebných kombinácií a z širokej ponuky imitácií dreva

Ďalšie „drobnosti“, ktoré zdôraznia váš štýl, sú:

  • prvky z nehrdzavejúcej ocele,
  • zasklenie
  • alebo držadlá a rozety na vchodové dvere.

Na ceste k inteligentnej domácnosti

Nechce sa vám ručne sťahovať a vyťahovať žalúzie alebo vystupovať z auta, aby ste mohli autom vojsť do garáže? Naskočte na vlnu automatizácie. Trend diaľkového ovládania tieniacej techniky alebo garážovej brány je s nástupom inteligentných technológií čoraz silnejší. Jednotlivé prvky vybavenia domácnosti môžete ovládať pomocou diaľkového ovládača alebo aplikácie v mobilnom telefóne. V prípade, že chcete ísť ešte viac naproti komfortnému bývaniu, preskúmajte výhody snímačov vetra a slnečného žiarenia tieniacej techniky.

Otváranie vchodových dverí pomocou odtlačku prsta
Klasická „fabka“ bude čoskoro minulosťou. Dnes môžete otvoriť dvere pomocou odtlačku prsta alebo čipom.

S výberom dverí, garážovej brány alebo tieniacej techniky vám radi pomôžeme. Navštívte najbližšiu pobočku spoločnosti LOMAX, kde sa vám radi budeme venovať. Alebo nám pošlite nezáväzný dopyt.
 

Poslať dopyt na výrobky LOMAX
 

Zdroj fotografií: LOMAX