Nech si pokojne mrzne. Práce na stavbe môžu pokračovať aj v zime

Pri mnohých stavebných prácach je rozhodujúca teplota vzduchu. Určité činnosti sa môžu vykonávať takmer výlučne na jar alebo v lete, ale pre niektoré nie sú prekážkou ani silné mrazy. S ich realizáciou tak nemusíte čakať, kým zima skončí. Typickým príkladom je montáž príslušenstva, ktoré tvorí vonkajší plášť domu. Odmenou vám bude finančná a časová úspora. 

Murovať sa dá do –5 °C…

Ešte donedávna sa s teplotami klesajúcimi pod bod mrazu stavby ukladali na zimný spánok. Súčasná prax je však iná, takže nemusíte sedieť so založenými rukami ani mimo tzv. stavebnej sezóny. Pri dodržaní technologických postupov možno dokonca v súčasnosti vykonávať murárske práce do mínus piatich stupňov. Umožňujú to predovšetkým stavebné zmesi so špeciálnymi prísadami, ktoré nezamrznú a správne „vyzrejú“ aj v chladných podmienkach. 

…namontovať garážovú bránu aj do –15 °C

Takmer bez ohľadu na to, aké veľké mrazy vonku panujú, môžete plánovať práce, pri ktorých sa jednotlivé časti stavby mechanicky pripevňujú. Typickým príkladom je montáž garážovej brány, ktorú v spoločnosti LOMAX vykonávame aj pri teplotách 15 °C pod nulou. Na inštaláciu nepotrebujeme žiadne stavebné zmesi na chemickej báze, stačí nám dielenské náradie. Navyše nám celý proces netrvá dlhšie ako 4 hodiny, takže vás ani dlho nezdržíme od iných povinností.

rodinný dom so sekčnou bránou
Sekčné, posuvné, rolovacie… Brány všetkých typov a veľkostí namontujeme za pol dňa a v každom počasí.

V mrazoch možno osadzovať aj okná a vchodové dvere

Ak počas zimy cítite prievan cez okná alebo dvere, s ich výmenou nemusíte čakať, kým rozkvitnú prvé tulipány. V tomto prípade síce budete musieť počítať so stavebnými prácami, ale ak predpoveď počasia nehlási viac ako –10 °C, pre inštaláciu okien a dverí neexistuje žiadna prekážka. Máte obavy, že by dom prechladol a vy by ste sa v ňom nemohli zdržiavať? Tejto starosti sa môžete tiež zbaviť. Na osadenie vybúraného otvoru nám stačí niekoľko minút.

Aké výhody vám prinesú stavebné práce v zime?

Zima môže byť prenikavá, treskúca aj čertovsky dlhá. Či už chcete rekonštruovať alebo staviate nový dom a rozhodnete sa pre inštaláciu brány, dverí alebo okien v tomto ročnom období, získate veľa výhod. V prvom rade ich spozná vaša peňaženka a kalendár.

  • Vyhnete sa stavebnej sezóne od jari do jesene a čakanie na termín montáže nebude dlhé.
  • Nebudete dlho čakať na samotný produkt, lebo aj výrobné linky sú menej vyťažené.
  • Urýchlite výstavbu domu, budete sa môcť venovať prácam vnútri, budete skôr bývať.
  • Do hrubej stavby nebude prenikať vlhkosť, dážď alebo sneh cez otvorené otvory.
  • Pri nákupe ušetríte peniaze – kúpne ceny sú zvyčajne nižšie alebo sa na výrobky vzťahujú mimosezónne akcie.
  • Výmenou nevyhovujúcich okien, dverí alebo brány okamžite ušetríte aj náklady na vykurovanie.

Výraznú úsporu energie získate aj inštaláciou tieniacej techniky, ktorú možno tiež realizovať aj v zime. Tieto činnosti však vždy zverte do rúk odborníkov, aby ste si zabezpečili záruku a vyhli sa tak zbytočným komplikáciám. Aj malá netesnosť môže narobiť viac škody ako osohu.

Navštívte niektorú z našich pobočiek LOMAX, kde vám radi pomôžeme vybrať garážovú bránu, vchodové dvere alebo okná prispôsobené na mieru vašim potrebám. Na začiatok ale pokojne postačí vyplniť dopytový formulár z pohodlia domova.   

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, LOMAX