Vchodové dvere LOMAX AKTIV 77 vám otvorí čip bez jediného dotyku

Najbežnejším spôsobom otvárania dverí je stále klasická zámková vložka, ale aj v tomto segmente sa dostávajú do popredia nové technológie. Stále obľúbenejšie je bezdotykové ovládanie vchodových dverí pomocou čipu alebo čítačky kariet, ktoré môžete naplno využiť aj pri hliníkových dverách AKTIV 77. Prečo je toto riešenie také populárne a aké sú jeho výhody?

Komfort a bezpečnosť na prvom mieste

Moderné spôsoby otvárania dverí sa už niekoľko rokov čoraz častejšie objavujú pri vstupoch do kancelárskych budov a bytových domov. Dôvodom je väčšie pohodlie, keď už nie je potrebné nosiť objemné zväzky kľúčov, ale aj hygiena. Vchodové dvere sú totiž veľmi frekventovaným miestom a každý deň nimi prechádza veľa ľudí, ktorí na nich pri otvorení „zanechávajú svoje stopy“. Čipy alebo čítačky kariet tak prinášajú viac pohodlia do každodenného života a zároveň pomáhajú chrániť zdravie každého, kto používa dvere. 

Rovnako dôležitým argumentom je aj skutočnosť, že na takýchto frekventovaných miestach sa vložka zámku rýchlejšie opotrebuje. Zvyšujú sa tak náklady na pravidelnú výmenu, nehovoriac o počte stratených alebo odcudzených kľúčov. Naproti tomu elektronický systém má životnosť aj 20 rokov bez nutnosti ďalších investícií.

Čip na otváranie dverí AKTIV 77

V spoločnosti LOMAX myslíme aj na pohodlie a zdravie našich zákazníkov. Pre hliníkové vchodové dvere AKTIV 77 ponúkame niekoľko spôsobov otvárania a jedným z nich je aj čítačka RFID čipov. Pri otváraní sa nemusíte ničoho dotýkať, ale stačí priložiť čip, napríklad aj ten v kľúči od auta. Čítačka má pamäť až na 150 čipov, takže tento spôsob otváranie je vhodný aj pre kancelárske budovy alebo bytové domy.

Súčasne je možné namontovať na vchodové dvere aj klasickú zámkovú vložku, ktorá môže slúžiť ako poistka. Výhodou je aj možnosť dodatočnej inštalácie čítačky čipov. Ak už máte dvere AKTIV 77, tento komfortný spôsob otvárania ľahko uvediete do prevádzky za niekoľko minút. Pri používaní čipu sa nemusíte obávať ani straty bezpečnosti – vchodové dvere sú vybavené bezpečnostným trojbodovým kovaním.

otváranie dverí pomocou odtlačku prsta
Vchodové dvere LOMAX môžete otvárať aj pomocou odtlačku prsta.

Otváranie dverí pomocou čipu sa teší obľube, čo potvrdili aj prieskumy 

Rastúcu popularitu bezdotykového otvárania dverí potvrdili aj nedávne prieskumy spoločnosti Ipsos. Ako dopadli čipy v týchto prieskumoch v porovnaní s tradičnými zámkami na kľúč?

  • V roku 2019 preferovalo na otvorenie vchodových dverí čip alebo vstupnú kartu 49 % respondentov. V roku 2020 sa ich podiel zvýšil na 67 %, pričom najobľúbenejším riešením bol čip.
  • Kľúč považovala za ideálne riešenie pre vstup do kancelárie štvrtina opytovaných v roku 2019 a už len pätina v roku 2020.
  • Viac ako tretina respondentov, ktorí v súčasnosti používajú na otváranie kľúč, by preferovala čip.

Ďalšou čoraz obľúbenejšou možnosťou otvárania vchodových dverí Lomax AKTIV 77 je inteligentné ovládanie dverí pomocou odtlačku prsta. Jeho výhodou je jednoznačne komfort a sloboda, ktorá vás zbaví nutnosti neustále nosiť pri sebe nielen kľúče, ale aj čip alebo kartu.

Príďte si pozrieť vchodové dvere AKTIV 77 do najbližšieho showroomu LOMAX a preskúmajte možnosti ich riešenia. Radi vám odpovieme na vaše otázky.

 

Zdroj fotografií: LOMAX