LOMAX oslavuje 30 rokov na trhu a odmeňuje svojich zákazníkov

Tento rok uplynie 30 rokov od chvíle, keď Luboš Dufek začal v garáži skladať prvé žalúzie. Hneď nato sa začala písať história LOMAXu, dnes najväčšieho českého výrobcu garážových brán a popredného producenta tieniacej techniky. Za ten čas sme sa neodmysliteľne zapísali do tuzemských domácností. Dnes už naši prví zákazníci odporúčajú overené výrobky LOMAX svojim deťom.

Pri príležitosti jubilea sme sa preto rozhodli odmeniť práve našich klientov. V tipovacej súťaži na našej sociálnej sieti Facebook si zasúťažili o poukážku na nákup techniky v hodnote 30 tisíc korún. Okrúhle narodeniny sme oslávili aj spustením nových webových stránok.

Recept na úspech

S LOMAXom už od začiatku píšeme príbeh úspešnej rýdzo českej firmy. „Som presvedčený, že naša spoločnosť uspela vďaka tvrdej práci a poctivosti,“ vysvetľuje Petr Přichystal, marketingový manažér spoločnosti.

Spoločnosť LOMAX založil v roku 1992 Luboš Dufek, ktorý vo svojej garáži začal vyrábať prvé žalúzie. Za štyri roky už výrobňu presunul do Bořetíc, kde začal aj s výrobou rolovacích garážových brán a predokenných roliet.

„V roku 2002 sa nám podaril veľký úspech. Na trh sme uviedli úplne nové garážové brány s exteriérovou fóliou s imitáciou dreva. Po nás tento prvok zaradili do sortimentu aj ďalšie európske konkurenčné firmy,“ spomína Petr Přichystal. V produkcii brán je LOMAX na českom trhu dlhodobo jednotkou.

Popri neustálych inováciách a špičkovom klientskom servise je kľúčové aj neustále vzdelávanie zamestnancov, a to najmä v oblasti komunikácie so zákazníkom. „Uvedomujeme si, že firmu tvoria ľudia a jej úspech či neúspech závisí iba od nich,“ dodáva.

Sortiment sa stále rozširuje

Naši zamestnanci v priebehu fungovania firmy vyrobili a namontovali viac ako stotisíc garážových brán. Sortiment sme postupne rozširovali a k rolovacím bránam postupne pribudli aj sekčné, posuvné a dvojkrídlové. Okrem garážových brán, žalúzií a predokenných roliet sa dnes venujeme aj výrobe vchodových dverí a okien.

Poslednou novinkou, ktorú sme minulý rok uviedli na trh, sú lamely vonkajších žalúzií Z90 PRO. „Naša novinka je veľmi odolná voči vetru a keďže jej ideálny tvar umožňuje dokonalé dovieranie, vo finále má jeden z najmenších priesvitov v zatvorenom stave na trhu. Spĺňa aj tie najnáročnejšie požiadavky našich zákazníkov," vysvetľuje Petr Přichystal.

Budúcnosť v rovnakom rytme

Hoci sa LOMAX postupom času premenil z malej firmy na výrobcu s niekoľkými pobočkami a výrobnými halami, hodnotami ako poctivosť a tradície sa riadime neustále.

V LOMAXe veríme, že kým budeme robiť všetko tak, ako doteraz, o úspech sa ani v budúcnosti nemusíme báť. „Aj naďalej sa budeme snažiť rozširovať náš sortiment a poskytovať kvalitné služby,“ uzatvára Prichystal.