Garážové brány pre motorkárov: Dajte zelenú bezpečnosti a pohodliu

Správna starostlivosť o motocykel zahŕňa pravidelnú údržbu všetkých komponentov, ale aj jeho bezpečné parkovanie v teplom a suchom prostredí. Váš jednostopový stroj by mal byť chránený pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami a možnou krádežou. Preto nepodceňujte výber garážovej brány a doprajte svojej motorke (alebo štvorkolke) aj sebe náležitý komfort. Na ovládanie špičkovej brány si totiž napríklad ani nemusíte dať dole motorkárske rukavice. Ako si teda vyberať garážovú bránu pre motorkára?

Aby váš motocykel parkoval ako v bavlnke 

Možnosť zaparkovať motorku v garáži je veľkou výhodou. V lete je chránená pred priamymi slnečnými lúčmi, v zime pred zrážkami, vlhkosťou a mrazom. Dôležitým ochranným prvkom by však mala byť aj samotná garážová brána, ktorá bráni tepelným stratám, je bezpečná a poskytne vám komfort bezproblémového parkovania. Garážové brány LOMAX predstavujú v tomto smere úplnú špičku. Čo všetko ponúkajú naše garážové brány pre motorkárov

Pri výbere brány zohľadnite jej rozmery a spôsob otvárania

Jedným z dôležitých aspektov, ktoré je potrebné vziať do úvahy, sú rozmery garáže a jej priestorové možnosti. Ak v garáži parkujete len motorku alebo máte pre ňu samostatný vjazd, bude vám stačiť brána s výškou 2 m, jej šírka môže byť aj menšia. Nie je pre nás prekážkou vyrobiť bránu so šírkou 80 cm, ale aby ste pohodlne zašli do garáže s motorkou, počítajte radšej s dvojnásobkom. Druhou stranou mince je systém otvárania.

Sekčná alebo posuvná brána?

Sekčná garážová brána je stále najobľúbenejšia. Jednotlivé panely (sekcie) pri otváraní zachádzajú pod strop, takže je ideálna pre garáže s obmedzeným priestorom. Pri posuvných garážových bránach sú panely vo zvislej polohe, takže sa zasúvajú do boku garáže, pričom sa neznižuje svetlá výška pre prejazd. Pri vchádzaní do garáže ich nemusíte úplne otvárať, stačí, keď ich zastavíte v takej polohe, ktorá vám dovolí bezproblémový vjazd motorky alebo štvrokolky. 

Vzhľadom na to, že vyrábame garážové brány na mieru, okrem ľubovoľných rozmerov si môžete vybrať aj zo širokej škály farieb, prelisov alebo zasklievacích prvkov tak, aby všetko perfektne ladilo s dizajnom opláštenia domu. A ak ste motorkár telom aj dušou, môžete mať na bráne dokonca aj siluetu svojho motocykla. 

Garážová brána LOMAX v rodinnom dome
Okrem ľubovoľných rozmerov si môžete vybrať aj zo širokej škály farieb tak, aby všetko perfektne ladilo s dizajnom opláštenia domu.

Parkujte plynule s jednoduchým ovládaním

Už vás nebaví pred parkovaním v garáži zastavovať a hľadať kľúče? Vďaka nášmu pohodlnému ovládaniu vám tieto starosti odpadnú. V čom je tento diaľkový ovládač unikátny?

  • Pomocou klipsy ho pripnete na motorku.
  • Má dostatočne veľké a pogumované tlačidlá.
  • Nemusíte si dávať dole rukavice.
  • Garáž si otvoríte ešte počas jazdy.
  • Na prianie vám aj na ovládač umiestnime siluetu vášho motocykla.

Bezpečnosť až na prvom mieste

Dôležitou úlohou garážovej brány je zabrániť neželanému vniknutiu zlodejov.  Zabezpečujú to špeciálne mechanizmy, ktoré zabránia násilnému zdvihnutiu a môžu sa kombinovať aj s ďalšími bezpečnostnými prvkami, ako sú napríklad mechanické zarážky alebo alarm. Takže sa nemusíte obávať krádeže.

Vnútorná konštrukcia našich brán zaručuje aj ideálne tepelnoizolačné vlastnosti.  Dômyselná vnútorná konštrukcia ruší tepelné mosty a bráni tak úniku tepla, čo oceníte najmä v zime, keď sa vlhkosť a mráz snažia preniknúť dnu cez každú medzeru. Kvalitná izolačná polyuretánová pena s hustotou až 50 kg na m2 udrží vašu motorku v suchu a teple a zabezpečí optimálnu teplotu aj v letných mesiacoch. Vďaka penovej izolácii sú brány zároveň relatívne ľahké.

Všetky tieto vlastnosti našich garážových brán sú základným predpokladom správnej starostlivosti o motocykel a jeho bezpečnosť a v spoločnosti LOMAX vám na ne poskytneme záruku 10 rokov. Máte záujem o nezáväznú cenovú ponuku? Vyplňte nezáväzne dopytový formulár a my sa vám ozveme.

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, LOMAX