Garážové brány LOMAX umožňujú komfortné parkovanie aj veteránom

Keď si zaobstaráte veterána, čaká vás veľa radostí, ale aj starostí. Aby si vaše drahocenné vozidlo zachovalo svoj vzhľad, výkon a hodnotu, je potrebné sa oň svedomito starať. Dôležité je najmä uchovávať vozidlo v bezpečnom, suchom a tienistom prostredí. Prečítajte si, prečo je garáž s kvalitnou bránou tým najvhodnejším miestom na jeho parkovanie.

Pri starostlivosti o veterána musíte počítať s oveľa vyššími nárokmi ako pri novom vozidle. Jeho karoséria si nepotrpí na vlhko ani na slnečné lúče, ktoré môžu mať negatívny vplyv na stav jednotlivých komponentov. Preto si už pred zaobstaraním veterána premyslite, kde ho budete parkovať.

Dážď a vlhkosť urýchľujú koróziu

Najväčším rizikom pre veterána je korózia. Podliehajú jej aj tie najkvalitnejšie materiály a v kombinácii s nepriaznivými poveternostnými podmienkami sa tento proces len urýchľuje. Optimálnym variantom je preto parkovať veterána v garáži, kde nebude vystavený dažďu a iným nepriaznivým vplyvom počasia. Suché prostredie má totiž významný podiel na spomalení procesu korózie a predĺžení životnosti jednotlivých dielov. Kľúčové prvky garážovania sú:

Suchá a vetraná garáž vám ale nepomôže, ak svoje auto pred dlhším zaparkovaním nezbavíte soli a iných nečistôt. Karoséria musí byť úplne čistá a suchá. Interiéru veterána prospeje aj pootvorenie okienok, aby v ňom mohol cirkulovať vzduch.

Bielo-červený veterán pred otvorenou garážou
Nevyhnutnou súčasťou údržby veterána je aj správne garážovanie.

Veteránom neprospievajú ani priame slnečné lúče

V letných mesiacoch je pre historické vozidlá rizikom aj priame slnko, ktoré môže poškodiť plastové a gumové prvky. Najmä na starších historických modeloch tieto materiály na slnku trpia. Plasty vyblednú, alebo môžu dokonca popraskať, rovnako ako gumové časti, ktoré sa vplyvom slnečného žiarenia vysušia. V prípade gumových častí je to o to horšie, lebo väčšinou majú na vozidle izolačnú funkciu.

Aj z tohto dôvodu je garáž ideálnym miestom na parkovanie veterána. Je v nej dostatok tieňa a vďaka izolačným vlastnostiam garážovej brány aj stabilná teplota. Garážové brány LOMAX tvorí polyuretánová pena s hustotou až 45 kg/m3, takže vaše vozidlo bude v teple a suchu po celý rok. O výborné tepelnoizolačné vlastnosti sa stará aj vnútorná konštrukcia, ktorá prerušuje tepelné mosty a zabraňuje tak úniku tepla.

Moderný rodinný dom s dvoma garážovými bránami
Pri garážových bránach LOMAX si môžete vyberať z viac ako 2 500 farieb a dekorov.

Z akých typov garážových brán si môžete vyberať?

V súčasnosti je najobľúbenejším riešením sekčná garážová brána, ktorej jednotlivé sekcie zachádzajú pod strop. Ďalším obľúbeným typom je posuvná garážová brána, ktorá funguje na rovnakom princípe, ale sekcie sa zasúvajú do boku. Ak nemáte veľa miesta, budú sa vám hodiť rolovacie brány alebo klasické dvojkrídlové brány. Chcete zladiť vzhľad brány s ostatnými prvkami obvodového plášťa domu? Pri každom type si môžete vybrať z:

  • viac ako 2 500 farieb a dekorov,
  • priehľadných hliníkových sekcií, ktoré prepúšťajú dostatok svetla, ale zachovávajú súkromie,
  • nerezových doplnkov.

Fajnšmekri si môžu brány ozdobiť aj siluetou svojho veterána alebo inými grafickými prvkami. Samozrejmosťou je vybavenie kvalitným bezpečnostným systémom, ktorý ochráni vaše vozidlo pred krádežou.

Staviate dom alebo garáž a plánujete si zaobstarať novú garážovú bránu? Alebo len uvažujete o výmene tej starej? Zastavte sa v jednej z našich pobočiek a my vám radi pomôžeme s výberom. Môžete nám tiež poslať nezáväzný dopyt.

 

Zdroj fotografií: LOMAX