Ako sa chrániť pred nepríjemným hmyzom? Účinným riešením sú siete na okná

Zastavte muchy, osy, komáre a iný hmyz skôr, ako vletia do vášho domu (nielen počas letných mesiacov) a znepríjemnia vám celý deň aj noc. Najúčinnejším spôsobom ochrany pred nevítanými návštevníkmi je okenná sieť. Z akých typov sietí si môžete vybrať, aby ste mohli bez problémov vetrať? A aké sú ďalšie možnosti ochrany? Prečítajte si náš článok.

Siete na oknách okamžite zastavia hmyz 

Najúčinnejším spôsobom je postaviť hmyzu do cesty prekážku, cez ktorú sa nedostane. Takouto prekážkou sú siete proti hmyzu na oknách alebo na dverách. S nimi sa nemusíte starať, či je deň, noc alebo či máte rozsvietené svetlá. Aké sú hlavné dôvody, prečo si zaobstarať siete proti hmyzu?

  • Kedykoľvek môžete vetrať,
  • nemajú negatívne účinky na zdravie ako chemické odpudzovače,
  • nie sú závislé od elektrickej energie a ich prevádzka nič nestojí,
  • majú dlhú životnosť v porovnaní s odpudzovačmi, ktoré vydržia 1–2 mesiace.

Siete na okná sú ekonomickým, ekologickým a z dlhodobého hľadiska najefektívnejším riešením v boji proti nepríjemnému hmyzu v byte alebo v dome. A čo keď mu chcete zabrániť preletieť cez balkónové dvere? Siete sa dajú nainštalovať aj na dvere. Pozrite sa, aké typy sietí sú na trhu k dispozícii.

Otvorené okno so sieťou proti hmyzu a pes
Kvalitnú sieťovinu v našich sieťach neprerazí ani vaše domáce zviera.

Typ siete si vyberte podľa jej umiestnenia a vašich požiadaviek

Siete proti hmyzu musia plniť predovšetkým praktickú funkciu a rovnako ako v prípade vonkajších žalúzií alebo vonkajších roliet je potrebné pri ich výbere zvážiť, kde budú umiestnené. V žiadnom prípade sa nemusíte obávať, že by kazili vzhľad vášho domu. Rámy sú nenápadné a ľahko ich zladíte s oknami alebo balkónovými dverami, niektoré sa dajú podľa potreby zrolovať, takže nie sú vôbec viditeľné.

Pevné siete 

Sú upevnené v ráme a hodia sa na okná, ktoré využívate len na vetranie. Nasadzujú sa na okenný rám a na jeseň ich jednoducho dáte dolu.

Integrované rolovacie siete 

Rolovacie siete na okná sú čoraz obľúbenejšie pre ich praktickosť. Môžete ich podľa potreby sťahovať a nemusíte na zimu dávať dolu celý rám. Oceníte ich najmä tam, kde často potrebujete voľný priestor na prechádzanie alebo podávanie vecí z okna. V spoločnosti LOMAX integrujeme rolovacie siete do vonkajších roliet a vďaka nezávislému ovládaniu môžete podľa potreby vetrať alebo zatieniť interiér. 

Pántové dverové siete 

sú rovnako ako pevné okenné siete v rámovej konštrukcii, ktorá sa montuje na rám dverí pomocou samozatváracích pántov. Sú vybavené magnetickým dorazom, takže v zatvorenej polohe pevne držia.

Plisované dverové siete 

Doplňte svoj domov sieťou, ktorá vás ochráni pred hmyzom a zároveň dodá domu moderný vzhľad. Dverová plisé sieť je ideálnym riešením pre zimnú záhradu, terasu alebo francúzske okná. A tiež pre bezbariérový prístup. 

Pohodlné ovládanie zabezpečujú vodiace profily v tvare písmena U a ich veľkou výhodou je možnosť istenia pomocou magnetu a uzavretie veľkých sklenených plôch. Ktorý typ si vybrať?  

Plisé sieť – Štandard

  • Ekonomický variant plisé siete.
  • Najmenšie obmedzenie priechodnej šírky.
  • Sieť sa dá vybrať pri demontáži rámových profilov.
  • Maximálne rozmery siete: šírka 2 500 mm, výška 2 580 mm.

Plisé sieť – Dvojitý stredový profil

  • Oproti variantu „Štandard“ navyše druhý stredový profil.
  • Bežné obmedzenie priechodnej šírky.
  • Sieť sa dá vybrať bez nutnosti demontáže rámových profilov.
  • Maximálne rozmery siete: šírka 2 500 mm, výška 2 580 mm.

 Plisé sieť – Dvojitá sieť „Opona“

  • Sieť s možnosťou až dvojnásobnej maximálnej šírky.
  • Väčšie obmedzenie priechodnej šírky.
  • Sieť sa dá vybrať bez nutnosti demontáže rámových profilov.
  • Maximálne rozmery siete: šírka 5 000 mm, výška 2 580 mm.

Odolnosť našich sietí je založená na kvalitnej sieťovine zo skleného vlákna, ktoré je potiahnuté PVC. Vydrží nepriazeň počasia, vysoké teploty a strach nemusíte mať ani z pretrhnutia. Pri výrobe sietí na okná používame modernú tmavú sieťovinu. Ak si nevyberiete zo štandardných farieb, radi vám nalakujeme rám siete tak, aby ladil s farbou vašich vchodových dverí alebo okien. Vybrať si môžete aj spôsob montáže – vyberiete si skrutky, alebo pevný suchý zips?

Ako sa ešte inak chrániť pred hmyzom? 

Asi tým najjednoduchším riešením je kúpiť si odpudzovače hmyzu do zásuvky. Tie, ktoré sú bežne dostupné v drogériách, väčšinou fungujú na princípe odparovania. Uvoľňujú chemické látky, ktoré hmyzu nevoňajú a ktoré ho donútia odletieť z domu. Tieto látky však nie sú prospešné ani pre náš organizmus, preto by ste odpudzovače nemali používať pri pobyte v miestnosti.

Podľa osvedčených rád našich starých mám by ste mohli skúsiť usušiť mätu alebo levanduľu a zavesiť ich v látkových vreckách na okná, alebo zasadiť pred domom orech a čakať, kým vyrastie a hniezdiace vtáky budú loviť hmyz ako svoju potravu. Tieto metódy sú však časovo náročné, neefektívne a často aj nemožné

Ak chcete staviť na istotu v podobe sietí proti hmyzu na okná a si chcete si urobiť jasno vo výbere, neváhajte nás kontaktovať. Vyplňte nezáväzný dopytový formulár alebo navštívte niektorého z vašich najbližších predajcov LOMAX.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com